Provoz tohoto fóra byl ukončen. CZilla fórum slouží nyní pouze jako archiv.
Nové fórum podpory uživatelů Mozilly naleznete na adrese forum.mozilla.cz.
Obsah fóra CZilla fórum CZilla fórum
 PřihlášeníPřihlášení   ProfilProfil   Seznam uživatelůSeznam uživatelů 
Pokročilé vyhledávání
SM2 - ikonky různé

Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra CZilla -> SeaMonkey / Suite - Dotazy uživatelů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Luděk
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 4. leden 2010, 21:44    Předmět: SM2 - ikonky různé Citovat

Mám nějaká poštovní konta, ke kterým přistupují přes IMAP. Jak poznám, že je zpráva stažena na místní počítač? U verze SM1 byla ikonka obálky buď bílá (dopis není stažen na lokální disk) nebo šedá (dopis je stažen na lokální disk). Ale zde nějak nevidím žádný rozdíl.

Ikonka/symbol spamu u položky v seznamu mailů je poněkud nevýrazná. Předchozí modrý ornament byl velmi zřetelný.

A ještě jedna ikonka, tentokrát na hlavním panelu (na dolní liště), kde už není zřetelné kormidlo (prohlížeč), obálka (pošta či diskuse) a pero (psaní zprávy), které bylo na první letmý pohled rychle odlišitelné, ale teď je všechno "štábní kulturou" vzhledově sblíženo a zejména ikonka rozepsané zprávy je špatně "čitelná". Mohu si někde nastavit vlastní ikonky?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mik
Lidé CZilly - správce fóra

PříspěvekZaslal: 10. leden 2010, 13:43    Předmět: Re: SM2 - ikonky různé Citovat

Luděk napsal:
Mám nějaká poštovní konta, ke kterým přistupují přes IMAP. Jak poznám, že je zpráva stažena na místní počítač? U verze SM1 byla ikonka obálky buď bílá (dopis není stažen na lokální disk) nebo šedá (dopis je stažen na lokální disk). Ale zde nějak nevidím žádný rozdíl.

Jaký používáš styl? Já ve svém Modern i ve výchozím Default rozdíl vidím. Offline uložené zprávy jsou o něco tmavší, než neuložené. Avšak kontrast není moc výrazný, to je pravda.

citace:
Ikonka/symbol spamu u položky v seznamu mailů je poněkud nevýrazná. Předchozí modrý ornament byl velmi zřetelný.

To bohužel nemohu posoudit - od dob Mozilly Suite používám skin Modern a na ten naštěstí vývojáři moc nesáhli. Nemůžeš to vyřešit vyzkoušením jiného skinu?

citace:
teď je všechno "štábní kulturou" vzhledově sblíženo a zejména ikonka rozepsané zprávy je špatně "čitelná".

Opět nezbývá, než souhlasit. Smutek Přepnul jsem si SeaMonkey do toho nového výchozího stylu a je to celé takové... inu, jak píšeš. Opět musím jen kvitovat konzervativní vývoj skinu Modern (což je výborný oxymoron Mrk), kde se jen předchozí ikonka prohlížeče (Mozillí "M") změnilo na zeměkouli.

citace:
Mohu si někde nastavit vlastní ikonky?

Ano, můžeš. Všechny obrázky jsou v podobě samostatných obrázků (PNG, GIF) zabaleny v souborech témat (JAR, XPI), což jsou obyčejné ZIP archívy. Pokud víš, jaký obrázek hledáš, můžeš si ho najít, vypakovat, modifikovat a opět zapakovat. Je to však asi zdlouhavá práce na dlouhé zimní večery. Nejsložitější bude najít všechny obrázky, které Tě zajímají a jejich jednotlivé varianty (onmousehover, disabled, apod).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mik

PříspěvekZaslal: 10. leden 2010, 13:55    Předmět: Citovat

Teď koukám, že jsem si kdysi upravil výchozí ikonky pro "offline" zprávy, aby byly trochu tmavší, než výchozí. Jenom tahle sranda pro mě zanamenala otevřít a "překreslit" 58 obrázků. Bohužel je ta úprava pro skin Modern a nejsem si jistý, že v nové verzi SeaMonkey nepřešla z obrázků GIF na modernější PNG. V takovém případě by bylo docela zbytečné to teĎ publikovat. Nic moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Luděk
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 10. leden 2010, 16:10    Předmět: Citovat

Díky za odpověď. Používám implicitní skin. Teď jsem si na základě Tvé odpovědi přemaloval několik ikonek a zatím to vypadá docela ucházejícně, i když nevím, jak v gimpu upravovat indexované barvy.
Luděk
Účastník
Účastník

PříspěvekZaslal: 11. leden 2010, 07:20    Předmět: Citovat

Kdyby někdo měl zájem, tak těch několik narychlo upravených ikonek jsem na několik dnů zpřístupnil na
http://dl.dropbox.com/u/1855207/classic_messenger_ikonky.zip

Týden to tam určitě zůstane, existence balíčku na tomto místě není po týdnu zaručena.
Zobrazit příspěvky z předchozích:    Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra CZilla fórum -> SeaMonkey / Suite - Dotazy uživatelů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.