Provoz tohoto fóra byl ukončen. CZilla fórum slouží nyní pouze jako archiv.
Nové fórum podpory uživatelů Mozilly naleznete na adrese forum.mozilla.cz.
CZilla fórum
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Luděk Účastník

|
Zaslal: 4. leden 2010, 21:44 Předmět: SM2 - ikonky různé |
|
|
Mám nějaká poštovní konta, ke kterým přistupují přes IMAP. Jak poznám, že je zpráva stažena na místní počítač? U verze SM1 byla ikonka obálky buď bílá (dopis není stažen na lokální disk) nebo šedá (dopis je stažen na lokální disk). Ale zde nějak nevidím žádný rozdíl.
Ikonka/symbol spamu u položky v seznamu mailů je poněkud nevýrazná. Předchozí modrý ornament byl velmi zřetelný.
A ještě jedna ikonka, tentokrát na hlavním panelu (na dolní liště), kde už není zřetelné kormidlo (prohlížeč), obálka (pošta či diskuse) a pero (psaní zprávy), které bylo na první letmý pohled rychle odlišitelné, ale teď je všechno "štábní kulturou" vzhledově sblíženo a zejména ikonka rozepsané zprávy je špatně "čitelná". Mohu si někde nastavit vlastní ikonky? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mik Lidé CZilly - správce fóra

|
Zaslal: 10. leden 2010, 13:43 Předmět: Re: SM2 - ikonky různé |
|
|
| Luděk napsal: | | Mám nějaká poštovní konta, ke kterým přistupují přes IMAP. Jak poznám, že je zpráva stažena na místní počítač? U verze SM1 byla ikonka obálky buď bílá (dopis není stažen na lokální disk) nebo šedá (dopis je stažen na lokální disk). Ale zde nějak nevidím žádný rozdíl. |
Jaký používáš styl? Já ve svém Modern i ve výchozím Default rozdíl vidím. Offline uložené zprávy jsou o něco tmavší, než neuložené. Avšak kontrast není moc výrazný, to je pravda.
| citace: | | Ikonka/symbol spamu u položky v seznamu mailů je poněkud nevýrazná. Předchozí modrý ornament byl velmi zřetelný. |
To bohužel nemohu posoudit - od dob Mozilly Suite používám skin Modern a na ten naštěstí vývojáři moc nesáhli. Nemůžeš to vyřešit vyzkoušením jiného skinu?
| citace: | | teď je všechno "štábní kulturou" vzhledově sblíženo a zejména ikonka rozepsané zprávy je špatně "čitelná". |
Opět nezbývá, než souhlasit. Přepnul jsem si SeaMonkey do toho nového výchozího stylu a je to celé takové... inu, jak píšeš. Opět musím jen kvitovat konzervativní vývoj skinu Modern (což je výborný oxymoron ), kde se jen předchozí ikonka prohlížeče (Mozillí "M") změnilo na zeměkouli.
| citace: | | Mohu si někde nastavit vlastní ikonky? |
Ano, můžeš. Všechny obrázky jsou v podobě samostatných obrázků (PNG, GIF) zabaleny v souborech témat (JAR, XPI), což jsou obyčejné ZIP archívy. Pokud víš, jaký obrázek hledáš, můžeš si ho najít, vypakovat, modifikovat a opět zapakovat. Je to však asi zdlouhavá práce na dlouhé zimní večery. Nejsložitější bude najít všechny obrázky, které Tě zajímají a jejich jednotlivé varianty (onmousehover, disabled, apod). _________________ bash# man girlfriend
No manual entry for girlfriend
http://mik.euweb.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mik Lidé CZilly - správce fóra

|
Zaslal: 10. leden 2010, 13:55 Předmět: |
|
|
Teď koukám, že jsem si kdysi upravil výchozí ikonky pro "offline" zprávy, aby byly trochu tmavší, než výchozí. Jenom tahle sranda pro mě zanamenala otevřít a "překreslit" 58 obrázků. Bohužel je ta úprava pro skin Modern a nejsem si jistý, že v nové verzi SeaMonkey nepřešla z obrázků GIF na modernější PNG. V takovém případě by bylo docela zbytečné to teĎ publikovat.  _________________ bash# man girlfriend
No manual entry for girlfriend
http://mik.euweb.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Luděk Účastník

|
Zaslal: 10. leden 2010, 16:10 Předmět: |
|
|
| Díky za odpověď. Používám implicitní skin. Teď jsem si na základě Tvé odpovědi přemaloval několik ikonek a zatím to vypadá docela ucházejícně, i když nevím, jak v gimpu upravovat indexované barvy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Luděk Účastník

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|