| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kowalski Přispěvatelé CZilly

|
Zaslal: 12. duben 2003, 11:01 Předmět: Lokalizace rozšíření Enigmail |
|
|
zdravim
chci se zeptat jestli je tu nekdo kdo pouziva enigmail
ja ano a rad bych se s nekym podilel na lokalizaci do cestiny...
ozvete se mi kdyztak... _________________ Kam se hrabe Bitner, to se nedá srovnat.
jabber: kowalski@jabber.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pawell Lidé CZilly - moderátor

|
Zaslal: 14. duben 2003, 09:02 Předmět: Re: enigmail |
|
|
| kowalski napsal: |
chci se zeptat jestli je tu nekdo kdo pouziva enigmail |
Nepoužívám, i když jsem se k tomu už několikrát chystal, ale vždy mě odradila nutnost stáhnout a nainstalovat nástroje k práci s PGP + vygenerovat si klíče ....
rad bych se s nekym podilel na lokalizaci do cestiny...
|
Jsem se ted na to koukal, jedna se asi o 150 retězců v dtd souboru a 150 řetězcův .properties. Pokud se na to vrhneš, tak to máš za chvíli Pokud budeš potřebovat pomoc tak řekni ...
P. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 14. duben 2003, 12:41 Předmět: preklad |
|
|
ja bych ho udelal ale nevim jak to vytahnout z tech souboru...
potreboval bych tedy kdyby jsi mi to vytahnul...a zaslal....
co ty na to...
jsem bezny uzivatel a ve zdrojakach se hrabat nechci:( ani to neumim:) _________________ Kam se hrabe Bitner, to se nedá srovnat.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
met Veteráni CZilly

|
Zaslal: 14. duben 2003, 12:51 Předmět: |
|
|
Jukni se do podadresar chrome/ mozilly. Najdi v nam prislusny *.jar soubor pro enigmail. Otevri ho (je to normalni ZIP) a z adresare locale/en-US vytahni vsechni soubory a preloz je.
Jsou to ciste textove soubory - bez zdrojaku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 19. duben 2003, 14:22 Předmět: co s timhle? |
|
|
zdravim
tady s tim nevim jak to prelozit...
Allow flowed text (RFC 2646)
a
Sign news postings by default
a
capture webmail (experimental)
...
no a budu mit DTD hotovy...
properities potom...
muzu Vam to poslat? ke kontorle? _________________ Kam se hrabe Bitner, to se nedá srovnat.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
met Veteráni CZilly

|
Zaslal: 23. duben 2003, 11:15 Předmět: |
|
|
| vystav to nekde a posli URL |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 23. duben 2003, 20:43 Předmět: download... |
|
|
tak je to tu...
je tam jen neco malo co jsem nezkousnul...
tak na to prosim mrknete...
http://antena.spi.cz/enigmail_preklad.dtd
enigmail. properties jeste nemam...bude pozdeji... _________________ Kam se hrabe Bitner, to se nedá srovnat.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
met Veteráni CZilly

|
Zaslal: 24. duben 2003, 07:15 Předmět: |
|
|
Pekne,
ted jsem nemel cas to precist detailne, ale nasel jsem chybku
5.radek <!ENTITY enigmail.keyComment.label "Poznámkat">
(to jen tak rejpam )
Vsiml jsem si, ze to mas v 16bitovem unicode (aspon tak se mi to nacetlo). V mozille je zvykem to mit v "8-bitovem unicode se sirokymi znaky" UTF-8 - patrne nebude pro tebe problem to pomoci nejakeho editoru zkonvertovat. Ja pouzivam UNIRED.
Takze, kdyz uz se prekla chyli, tak je na rade zacit s testovanim - pokud jsi to jiz nedelas. Tedy nacpat to to mozilly a videt ty hlasky v ni.
Pokud mi zasles (az budes mit i ten .properties prelozeny) tu presnou verzi *.xpi, ze ktere jsi Enigmail instaloval, tak ho upravim a pridam to do nej jako ceske locales (tedy pokud to neumis vyrobit a pridat sam).
Takovy balik muzes vystavit na webu a poprosit testery, at ho nainstaluji, vyzkousi a poslou pripominky, nalezene chyby apod. Radi takovou vyzvu o otestovani ceske verze enigmailu zverejnime v novinkach na www.czilla.cz
No a az to par lidi testne, tak se vysledek posle originalnimu autorovi enigmailu, zda by byl tak laskav a nezaradil ceske locales do oficialniho baliku.
A je to....
Vlastne ne tak zcela. Je pak nutne ty prelozene soubory udrzovat s novymi verzemi enigmailu. Zpravidla to znamena, ze se clovek (predpokladam, ze ty) prihlasi ko e-mail konference na enigmail.mozdev.org a kdyz se blizi vydani nove verze, tak si ji stahle, prohlidne si ony dva textove soubory, zda se neco nezmenilo - a pokud ano, tak upravi ceske soubory a posle je autorovi. - To obvykle nebude prace vic jak na 15min, protoze mezi verzemi zpravidla nepribude vic jak nejakych 5 textiku
To jsem si to ale pekne zavestil do budoucna, co? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 24. duben 2003, 17:20 Předmět: |
|
|
tak tu chybu jsem opravil:)
ten unired jsem dal ted stahovat...
delal jsem to v obycenjem poznamkovem bloku...tak to opravim...
no ja jsem to DTD nacpal do toho jaru a hazelo to chyby:( (spodni okraj mozilly - uz si nepamatuju jake) bude to nejspise tim, ze jsem to ulozil v 16bit kodovani...
properties udelam az bude mit pritelkyne cas a poslu to - nevim totiz jak se ti XPI delaji...
s tim udrzovanim jak jsi rikal by nemel byt problem...kdyz udelam tohle pak uz toho bude jenom troska...
no jeste ty properties...tam uz toho je vic... _________________ Kam se hrabe Bitner, to se nedá srovnat.
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 24. duben 2003, 18:00 Předmět: |
|
|
no ja jsem to DTD nacpal do toho jaru a hazelo to chyby:( |
Funcni jar sem ti uz poslal ... chyba byla v chybejici uvozovce na konci te silene dlouhe poznamky..
P. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
met Veteráni CZilly

|
Zaslal: 25. duben 2003, 06:36 Předmět: |
|
|
| kowalski napsal: | | no ja jsem to DTD nacpal do toho jaru a hazelo to chyby:( (spodni okraj mozilly - uz si nepamatuju jake) bude to nejspise tim, ze jsem to ulozil v 16bit kodovani... |
Jo to bude tim.
Chyby na spodnim okraji mozilly jsou od XML parseru, ktery to zkousel nacist , narazil na chybu a cely se s toho zblaznil. Ty zna (a trochu i proklina) kazdy, kdo se kdy jen trochu hrabal v Mozille ci nejakych jejich add-ons  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 19. květen 2003, 20:12 Předmět: kodovani |
|
|
zdravim
stahnul jsem si UNIRED a chtel se pustit do enigmail.properties
a zajima v jakem formatu ma byt ulozeno?
presne!
je tam horzne moc moznosti na vyber! _________________ Kam se hrabe Bitner, to se nedá srovnat.
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 19. květen 2003, 22:58 Předmět: Re: kodovani |
|
|
| kowalski napsal: | zdravim
a zajima v jakem formatu ma byt ulozeno?
|
charset: UTF-8
surrogate: -
representaiton: \uXXXX
line separator: LF
P. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: 22. květen 2003, 22:17 Předmět: hotovo! |
|
|
tak jsem udelal ALFA VERZI 0.0.1 enigmail_preklad.properties;-)))
je tady: http://antena.spi.cz/enigmail_preklad.properties
budou tam urcite nejake chyby a 1-3 vety/položky jsem nevedel jak prelozit tak se na to prosim podivejte...
dale bych vas poprosil o zaslani hotoveho enigmail.jar
vsetne dtd a properties
a polopatickeho navodu jak to uspesne vpravit do mozilly
minule jsem to udelal nejak divne a cela mozilla se mi z toho zblaznila:o) _________________ Kam se hrabe Bitner, to se nedá srovnat.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
met Veteráni CZilly

|
Zaslal: 23. květen 2003, 09:53 Předmět: |
|
|
Dobra prace.
Ja to klidne vyrobim ;-), ale ted jsem si vsiml, ze lokalizaci enigmailu se jiz objevilo mnoho, takze to autor vyresil trochu fistulinsky, zatim neobvykle, ale je to pekny napad.
O co go. Normalne se vicejazycny add-ons udela tak, ze se do jednoho baliku pridela vice jazyku. To ma velkou nevyhodu, ze pri vydani nove verze musi autor obeslat vsechny lokalizatory, aby to rychle vyrobili pro novou verzi nez ji muze vydat.
Autor enigmailu to resi tak, ze v originalnim balicku ma jendo locale a ostatni se tam pridavaji separatne. Dokonce k tomu zatim pripsal navod a skript pro UNIX/Linux, ktery to vse udela za tebe, takze junkni na How to Translate Enigmail To a New Language.
Dival jsem se na ty tve vystavene soubory, a ten .dtd mas v UTF-16, preved ho Uniredem na Utf-8.
POkud mas pristup k linuxu, tak by melo stacit spustit ten skriptik a hotovo - mas sepraratni lokalizacni balicek - jo jako parametr skriptu das ceske lokalze, coz je "cs-CZ".
Pokud nemas, tak to to sfouknu.
Fakt se mi libil, jak to ten autor vyresil, porad premylim, zda to nema nejake vyrazne mouchy ;-), ale takhle to fakt usnadni lokalizaci - dobry by bylo, kdyby se inspirovali tez autori ostatnich projektu.
Uuuufm no to jsem se zase rozepsal.
P.S.: nasel jsem tam neprelozene: "NOTE: Enigmail 0.60 no longer allows the `default signing key' option due to ambiguities.", ale klid dulezite je mit funkcni lokalizaci, at to muzou zacit pouzivat lidi. Ti najdou vic chyb nez se ti zda v nejhruznejsich snech ;-), ty to opravis a pak to bude dokonale
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|