Provoz tohoto fóra byl ukončen. CZilla fórum slouží nyní pouze jako archiv.
Nové fórum podpory uživatelů Mozilly naleznete na adrese forum.mozilla.cz.
CZilla fórum
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Semtexuk_ Anonymní
|
Zaslal: 12. srpen 2005, 20:02 Předmět: Diskuse: Export zpráv z Thuderbirdu do Outlooku (odtrženo) |
|
|
Nejdriv zacnu troskou kritiky (doufam, ze mi administratori odpusti).
Firefoxe a Thunderbird jiz pouzivam nejaky cas a vzdy mi prisli podpurci techto programu (a celeho Mozillackeho hnuti) jako dobra banda lidi, kteri radi pomuzou. Je pravda, ze jsem az do dneska cetl jen anglicky psane stranky. Avsak po procitani ceskych stranek prichazim k jednoznacnemu zaveru, ze se zde nachazi mnoho lidi, kteri trpi NADMERNYM EGEM, SLEPOSTI (k chybam ci nedostatkum k jejich vysnenemu programu) ci prachprostou ignoranci... Jak se v anglictine rika "If the hat fits wear it".. v cestine volne prelozeno "pokud to na tebe plati, tak si to uvedom".
Abych dale nezatezoval svym reptanim tuhle diskuzi, tak bych rad prispel resenim k danemu tematu. Neni to reseni moje osobni, ale jedno ktere jsem po usilovnem hledanim nasel. Odkazy typu "napis Billovi" mi prisly vazne trapne.
Pro zacatek, existuje nekolik cest, avsak transfer pres Eudoru pro mne nefungoval. Nacez doporucuji cestu druhou, a to reseni pouzivajici IMAPsize. Uvedene stranky (v anglictine) popisuji potrebne kroky (ne kazdy ma PhD v pocitacovych vedach).
Zjednodusene, je nutno stahnout a nainstalovat vyse zmineny program (IMAPsize) a prevest Thunderbirdovy soubory do .eml formaty, pres Tools|mbox2eml . Toto je nesmirne jednoduchy proces, kde lze specifikoavat mnozstvi adresaru najednou. Jedinnym problemem, zdali se to da tak nazvat je fakt, ze se vam objevy veskera posta kterou jste kdy obdrzeli do inboxu. Ja bych to videl jako chybicku, avsak jsem si jist ze mnoho lidi bude odporovat, nazyvejme to tedy "funkce".
Takto konvertovane emaily (a prilozene soubory) lze potom nakopirovat do outlook expressu, pomoci drag&drop. Prima podpora outlooku neexistuje, avsak jakmile jsou emaily v OE, neni problem je dale natahnout do plne verze outlooku.
A na zaver, jsem toho nazoru, ze tvurci programu by meli povazovat uninstall a zpatecnou konverzi dulezitou funkci. Dobra uninstall funguje fajn, ale co s tim kdyz neni moznost exportu do mainstreamove aplikace. Good luck... and "get over it"! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mik Lidé CZilly - správce fóra

|
Zaslal: 12. srpen 2005, 21:21 Předmět: Re: Zpet do.... Outlook/ Outlook Express |
|
|
| Semtexuk napsal: | | Jedinnym problemem, zdali se to da tak nazvat je fakt, ze se vam objevy veskera posta kterou jste kdy obdrzeli do inboxu. Ja bych to videl jako chybicku, avsak jsem si jist ze mnoho lidi bude odporovat, nazyvejme to tedy "funkce". |
Pokud převádíš složky TB do jiného formátu, pak je vhodné před tím provést "údržbu složek" (menu Soubor), která skutečně odstraní vymazanou poštu. To by mělo této "funkci" (nebo jak to chceš nazvat) zabránit.
| citace: | | co s tim kdyz neni moznost exportu do mainstreamove aplikace. |
Víš, já si pořád nemyslím, že by TB musel obsahovat export do dalších aplikací. Zvlášt, když formát cílové aplikace není dostatečně znám třeba proto, že je uzavřený. Cílem TB přeci není, aby uživatelé odcházeli ke "konkurenci".
Ale jinak: TB export skoro nemusí řešit, protože používá standardní formát pro uchování e-mailových schránek. BTW: Je to obyčejný textový soubor, ve kterém jsou maily za sebou tak, jak přišly. Takže při přechodu k nějaké "konkurenci" na Unixovém systému prostě překopíruješ ten mailbox do nového programu a jedeš.
Proč tohle nejde u Outlooku? Proč tam musí mít nějaké PST a jiné binární patvary? A proč tedy Outlook nevyřeší svůj problém, že neumí naimportovat poštu z dobře zdokumentovatelného otevřeného formátu, který je majoritní na Microsoftu konkurenčních platformách? NEbylo by to jednodušší? Proč (a jak?) by se měly ostatní programy snažit přizpůsobit jednomu, který jde tvrdohlavě proti proudu? Protože je mainstream? Možná je mainstream na Windows, ale Thunderbird je především multiplatformní poštovní klient. "Mainstream" na Unixech používá Unix mailbox a většina rozumných MUA na Windows tomu rozumí - proč Outlook ne? JEstli chce Microsoft přetáhnout Thunderbirdu nějaké uživatele, ať se snaží on a ne lidé na fórech pro podporu Thunderbirdu!
Víš, těďka přesně budu v Tvých očích vypadat jako ten zaslepenec, co nevidí chyby TB. Zkus mi věřit, že tomu tak není. TB má mnoho chyb a já si to uvědomuji. Ale naprosto mě vytáčí přístup některých lidí, kteří za vším vidí problém Mozilly/Firefoxu/Thunderbirdu. Dotazy:
- Moje stránky, co jsem spíchnul ve FrontPage a v MSIE je vidim mi nejedou ve FF. FF nepodporuje barevné texty?
- Používal jsem OE a chci používat TB, ale nejde to. Opsal jsem si nastavení z OE, ale nejde mi odeslat pošta. TB neumí odesílat poštu?
- Když jsem nastartoval MSIE, modem automaticky vytočil číslo. FF neumí vytáčet čísla?
Tak ty mi vadí. Každý den v roce sem chodí lidé, kteří mají nějaký problém. Obvykle si myslí, že mají problém s M/FF/TB a často nadávají. A každý den jim musíme vysvětlovat, že FF umí zobrazovat barevné texty, že TV umí odesílat poštu (někteří jsou asi překvapení) a že modem ve skutečnosti nevytáčí MSIE, ale Windows, ve kterých je MSIE integrovaný.
Spousta z těch dotazů končí obvyklým "vracím se k MSIE/MSOE/XYZ" a takový nazlobený člověk se už ani nevrátí do fóra, aby si přečetl odpověď, kterou mu někdo chce poradit. Prostě si příjde jen zaprudit. A teď mi řekni, proč by takovým lidem měl někdo usnadňovat odchod od FF/TB? Vždyť si nezaslouží ani "RTFM" a nakopnout správným směrem (GIYF). Jsou sprostí a nadávají.
Když uděláš Ty konvertor z MBOX do Outlooku, budu ho všem odkazovat a doporučovat. Ale do té doby si stále nemyslím, že by v TB chyběl. _________________ bash# man girlfriend
No manual entry for girlfriend
http://mik.euweb.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Semtexuk Nováček

Založen: 12.8.2005 Příspěvky: 3 Karma: 0 Bydliště: Manchester
|
Zaslal: 13. srpen 2005, 14:49 Předmět: Moral & ethical high ground |
|
|
Mainstream... Je mi docela jasne ze prevazna versina dopisovatelu tohoto fora ( a dost mozne dalsich "high-tech" for) nebudou povazovat MS applikace a tez Windows jako mainstream a jako zvoleny system. At jiz pracujete na Unix/Linuxu, Mac ci Solarisu, nebo ja nevim na cem jinem, tak se Vas jiste otazky na stranku microsoftu vyhybaji.
Avsak na druhou stranu se po celem svete nachazi miliony lidi, kteri pracuji na Windows a momentalne se nachazeji v nezmerne prevaze... takze ac s tim mnoho odpurcu nesouhlasi... jedna se o mainstream. Navic a abych se vratil k tematu nejsem si jist z Tveho komentare co tedy povazujes za TB strategii kupredu... Zustat u stale dosti maleho okruhu lidi, kteri TB pouzivaji ci presvedcit vetsinu, ze se jedna dosti schopny klient, ktery muzou odskouset/pouzivat a pokud potrebuji se navratit k O/OE tak muzou bez 5-leteho studia na CVUT (zlehcuji to pro zdurazneni). Mozna prave maly a stale ne dosti rozsireny program by mel vzit "moral high ground" a umoznit lehky prevod tam a zpet. JIste bylo by od MS obdivuhodne a potesujici, kdyby zaclenili do sveho repertoaru koverzi i .mbx avsak, jak jsem jiz zminil TB tu hraje "druhe housle" a mozna by se mel prizpusobit... ale to je na dlouhou diskuzi. Nicmene nevidim jedinny duvod proc by nemel TB umet hromadny prevod do .eml sam?!
Jeste dale k Tve odpovedi, je to reakce kterou jsem tak nejak ocekaval... Avsak nesouhlasim s Tvym komentarem "JEstli chce Microsoft přetáhnout Thunderbirdu nějaké uživatele..."; Tady se jedna o prachproste o jedinny duvod... TB neni tak dobry jak o nem "evangeliste" rikaji a smysleji. A do te doby nez bude mit lepsi podporu jinych vyrobcu napr synchronizaci na PDA, mobily apod tak proste nema v porovnani s O/OE sanci uspet. Alespon ne u lidi kteri ho pouzivaji k business potrebam.
... avsak myslim, ze jsme se timto "rantem" dostali mimo vlakno teto diskuse... takze toho pro nyni necham a muzeme pokracovat jinde. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JasnaPaka Mozilla rádce

Založen: 22.3.2003 Příspěvky: 3404 Karma: 57 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: 13. srpen 2005, 15:56 Předmět: |
|
|
Drtiva vetsina uzivatelu tohoto fora jsou uzivatele Windows, takze poznamka o Linuxu, Solarisu apod. je trochu offtopic.
Jak jiz bylo zmineno, Thunderbird ma sva data ulozena ve standardizovanych formatech tj. takovych formatech, ktere jsou zdokumentovany a muze s nimi kdokoliv pracovat a vytahovat z nich data - napr. programatori, co do svych aplikaci pridavaji podporu importu dat z Thunderbirdu.
Vedle toho mate Microsoft Outlook (Express), ktery sva data uklada do formatu, jejiz popis neni verejne dostupny. Jak pak ma programator, ktery s temito formaty chce pracovat, moznosti? Inu nic moc, jen system pokus/omyl. Pokud jste programator, pak asi vite, ze reverzni inzenyrstvi neni zrovna snadne. Proto se nemuzete divit, ze export do tohoto programu nikdo nenapsal. A ted nemyslim jen v Thunderbirdu, ale treba i jako samostatnou aplikaci. Proto se musite ptat spis u Microsoftu, proc nenabizi import z Thunderbirdu nebo proc nezpristupni popis, jak ho napsat. V soucasne dobe se tomu brani, za coz programatori Thunderbirdu skutecne nemohou.
Osobne nevidim duvod, proc by se mel Thunderbird necemu prizpusobovat. To je to same jako tvrdit, ze kdyz vetsina lidi skoci z okna, musim se prizpusobit a skocit taky, coz je pochopitelne nesmysl. _________________ Mozilla.cz - novinky ze světa Mozilly, rady, tipy |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Semtexuk Nováček

Založen: 12.8.2005 Příspěvky: 3 Karma: 0 Bydliště: Manchester
|
Zaslal: 14. srpen 2005, 18:47 Předmět: This, that and the other... |
|
|
| JasnaPaka napsal: | Drtiva vetsina uzivatelu tohoto fora jsou uzivatele Windows, takze poznamka o Linuxu, Solarisu apod. je trochu offtopic.
|
Jen lehka reakce na predchozi prispevek. Zminka o Unixu/Linuxu byla reakci na komentar od Mik, ktery argumentuje tim ze O/OE neni mainstream na Unixu...fajn ale kolik lidi pouziva Unix v porovnani s Win.. ale to je jedno a neni to predmetem diskuze.
Ja programator nejsem, j ajsem predevsim uzivatel (ac trosku pokrocily) a prave proto se na celou otazku divam z pohledu uzivatele. Mozna by bylo zdrave se na celou otazku podivat z nadhledu.
Domnivate se ze obycejny Joe Bloggs (Jan Novak...) je dostatecne fundovany ci ho zajima proc to jde ci nejde?! Ja si myslim, ze tomu tak rozhodne neni. Takovy clovek ma jine priority, dle meho souzeni. Ad a) Je tento software schopny funkci ktere ocekava; ad b) kompatibilni s nejvice pouzivanymi office aplikacemi; ad c) lepsi nez ostatni dostupny software a problem free. Jak jinak se prosadit? Urcite ne stajnym pristupem jako temer monopolni organizace na trhu.
Mozna tez lepsim "zakaznickym servisem" (tedy uzivatelskym servisem) mozna ze takovy pristup dokaze nalakat uzivatele nazpet, jakmile uvazi ze dana aplikace splnuje pozadovana kriteria.
Avsak nedostatecne vybaveny software a jeste odkazy do pekel horoucich, to opravdu neni dobra strategie (myslim to obecne).
Klasickym pripadem je Firefox... presne splnuje dane pozadavky a tudiz dokaze konkurovat, ostatnim prohlizecum, tak jak dokaze.
Na zaver bych rad uvedl, ze ja si nepreju nic jineho, nez aby nekdo dokazal schopne konkurovat MS aplikacim a prechod zpet na outlook byl opravdu s tezkym srdcem, avsak okolnosti me vazne prinutily. Nakonec jsem zjistil, ze TB pouzivam JEN z duvodu "rebelie" proti MS, ale to bohuzel nestaci... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tondes Anonymní
|
Zaslal: 31. leden 2007, 23:22 Předmět: souhlas |
|
|
Bohuzel i kdyz nerad tak souhlasim s timto prispevkem.
V mnoha firmach jsem nechal nasadit FireFoxe a to nejen kvuli bezpecnosti ... ThunderBird jsem sam nasadil na svych PC kvuli tomu, ze mimo jine nerad podporuju SW monopol ... i z tohoto duvodu hromadne nasazuji Open Office u svych zakazniku. Ale je pravda, ze s TB jsem zahy (cca po mesici pouzivani) sahnul zpet po Outlooku. Mam k tomu 3 duvody: 1) synchronizace s Windows Mobile - nabizi se snad jedina fungujici a hlavne v praxi pouzitelna aplikace, co jsem stacil vyzkouset a to je navic placene (copak o to) ale jen pres kreditku (a to nechci) a za 2) me to obcas pripomina praci s OE kde vam semtam nestaci Ramka a cekate a cekate a za 3) kalendar inegrovany v TB a dalsi jeho varianty (nadstavby) me naprosto neuspokojili. Takze jsem nerad ale nucene skocil zpatky na MS Outlook. A kdyz si vezmu casu co jsem stravil s laborovanim typu synchronizace, kalendar a testovani ruznych alternativ, tak ro radsi obetuji 4 litry Billoj, i kdyz nerad. Holt nejsem ten, kdo si muze celou pracovni dobu hrat s temato problemama a taky nejsem zamestnan v kolbence, abych byl ve 3 doma a z nudy se ryl v techto problemech. Cas jsou prachy ... a kdyz jsem poprave nainsaloval Microsoft Active Sync tak jsem za 10 minut synchronizoval s Outlookem. A s TB jsem 2dny prohledaval fora, stahoval, instaloval, odinstalovaval, testoval, silel, nadaval, .......... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
stepanek Lidé CZilly - moderátor

Založen: 19.8.2005 Příspěvky: 3502 Karma: 87 Bydliště: Svitavy
|
Zaslal: 1. únor 2007, 08:51 Předmět: Re: This, that and the other... |
|
|
| Semtexuk napsal: | | Jen lehka reakce na predchozi prispevek. Zminka o Unixu/Linuxu byla reakci na komentar od Mik, ktery argumentuje tim ze O/OE neni mainstream na Unixu...fajn ale kolik lidi pouziva Unix v porovnani s Win.. ale to je jedno a neni to predmetem diskuze. |
taky mi dovolte poznámku. Stále se bavíte o TB a o OE ve vztahu k "mainstream", ovšem pokud se nemýlím MiK měl na mysli souborový systém pošty .
TB používá souborový systém pošty který je zdokumentovaný a který používají snad všechny mail programy na jiných než MS systémech.
Kdežto OE používá systém který není zdokumentovaný.
V tom je celý ten problém. Jak chcete naprogramovat přímý export do OE, do systému, který není zdokumentovaný-volně přístupný ? Jak ho chcete naprogramovat, tak aby jste zaručil bezztrátovost dat při operaci ?
To opravdu nejde.Proto je potřeba použít různé pomůcky (jak jste třeba uvedl.
| tondes napsal: |
jsem zahy (cca po mesici pouzivani) sahnul zpet po Outlooku. Mam k tomu 3 duvody: 1) synchronizace s Windows Mobile - nabizi se snad jedina fungujici a hlavne v praxi pouzitelna aplikace, co jsem stacil vyzkouset a to je navic placene (copak o to) ale jen pres kreditku (a to nechci) a za 2) me to obcas pripomina praci s OE kde vam semtam nestaci Ramka a cekate a cekate a za 3) kalendar inegrovany v TB a dalsi jeho varianty (nadstavby) me naprosto neuspokojili. |
Ano TB je stále ve vývoji, začal jako prostý mail klient
ad 1) pro synchronizaci se vyvíjí (a prý i funguje) http://www.funambol.com/opensource/
ad 2) pro práci s poštou jsou některé věci, které zpomalují chod, zejmána je potřeba často dělat údržbu složek (pokud hodně mažete maily), protože při běžném smazání vlastně ke smazání nedojde (pouze k označení, lze smazaný mail obnovit), vlastní smazání se provede až při té údržbě složek)
ad 3) v současné době je kalendář ve vývojové verzi pro TB jako lightning nebo samostatně jako Sunbird. Ovšem máte pravdu, za kalendářovými možnostmi MSO ještě hodně pokulhává a jako konkurence velkého MSO brát nelze, nicméně vývoj je vývoj , budeme se muset nechat překvapit _________________ (Zítra jsem byl moudřejší ... dobře jsem se zeptal)
Firefox 3.0.0.13, Thunderbird 2.0.0.22, SeaMonkey 1.1.6 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novotný Anonymní
|
Zaslal: 22. leden 2009, 22:41 Předmět: Výměna dat mezi thunderbirdem a outlookem |
|
|
Čtu tuto diskuzi a nestačím se divit!
Proč tak strohé odmítání toho, že by se měl Thunderbird přizpůsobit a uměl exportovat data do Outlooku?
Ti ci tohle tvrdí, snad žijí na jiné planetě! Sám dávám přednost Thunderbirdu, ale s politováním jsem musel vzít na vědomí, že většina programů pro synchronizaci dat mezi mobilním telefonem a počítačem komunikuje pouze s Outlookem!
Je to obrovská kotva, proto by asi bylo dobré se tímto problémem zabývat, protože problémy s převodem do telefonu odrazují hodně uživatelů.
Jedinou výjimkou (a nejen v tomhle) je MyPhoneExplorer, který ale komunikuje pouze s telefony SonyEricsson.
Mám telefon LG KF750 a jsem z toho nešťastný, protože z tohoto hlediska to byl neuvážený nákup.
Kdyby náhodou někdo věděl o programu, který umí komunikovat mezi Thunderbirdem (kalendář, adresář), dejte mi prosím vědět.
Zdravím Novotný |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|